Tällä viikolla on vihdoinkin miehen lääkäri, jonka jälkeen pääsemme mahdollisesti eteenpäin prosessissa. Raha-asiat ovat olleet mielessä paljon viime aikoina. Satuimme juuri ennen lapsettomuustiedon tulemista varaamaan haaveilemamme häämatkan. Häämatkan joka tapahtuu joulukuussa ja suuntaan kauas lämpimään. Kallis reissu eittämättä, tosin häälahjana saatu rahaa matkan toteuttamiseen. Siltikin mielessä pyörii, että kyseiset rahat olisi varmasti voinut käyttää toisinkin, tähän unelmaamme vauvasta ja uudesta perheenjäsenestä. Matka on varattu ja sille lähdemme, se miten sitten kustannamme hoidot on asia, jota mietitään myöhemmin. Ikuinen rahanreikä on myös auto, huolto, vakuutus, uudet talvirenkaat, jakohihna katkeaa jne. Lista tuntuu loputtomalta. Haluaisin luopua autosta, mutta mieheni tarvitsee sitä töihinsä. Tympeää. Miehen kanssa raha-asioista puhuminen on joskus työlästä ja hankalaakin. Hän kun ei tykkää puhua rahasta, koska se kuulemma aiheuttaa niin paljon riitoja. Mielestäni riitoja aiheuttaa kyllä enemmän se, että siitä ei puhuta ja sitten asioita patoutuu sen vuoksi.

Voisimme myös asua halvemmin. Maksamme tällä hetkellä Helsingin kaksiostamme 900 euroa vuokraa. Jos muuttaisimme Vantaalle saisimme samanlaisen asunnon hintaan 550 euroa. Se tietäisi 350 euron säästöä kuukaudessa asumiskustannuksissa ja toisi kuukaudessa seutulipun hinnan verran enemmän menoja. Säästö siis n. 300 euroa kuukaudessa ja 3600 euroa vuodessa. 3600...sillä saisi jo kustannettua jotain hoidoista. Mutta muuttaminen on raskasta ja mietin, että entä jos uudessa asunnossa onkin jotain vikaa. Kamalia naapureita, huonot maisemat, haisee pahalta tai luteita. Toisaalta se häämatkan väliin jättäminen toisi todennäköisesti yhtä paljon säästöä. Kaksi viikkoa ulkomailla joulun aikaan ei ole kovin halpaa. Sitten taas toisaalta raha on jotain mikä tulee ja menee. Sitä tulee aina tienattua lisää eikä sitä nyt muistele, että mihin sitä rahansa käytti 2 vuotta sitten, saatikka 5 vuotta sitten. Että ehkä joskus nämä on mitättömiä asioita mielessä. Ja tietysti jos näistä hoidoista vauva saataisiin aikaiseksi niin eihän mikään rahanmenetys tunnu missään. Haluaisin vain sen vauvan, en tarvitse mitään hienoa. Joten ehkä tänään teemme hakemuksen sinne Vantaan asuntoihin, joihin meillä on mahdollisuus päästä. Katsotaan miten käy. Vantaa ei ole yhtään sen huonompi kuin Helsinkikään.

Torstaina on siis se miehen lääkäri. Tarjouduin tulemaan mieheni tueksi vastaanotolle, mutta hän haluaa mennä yksin. Heti miehen lääkärin jälkeen varaan meille uuden ajan. Voi kunpa se olisi pian. Voi kunpa saisin pian lisätietoa. Olisi niin kiva vain haaveilla kaikesta, mutta tällä hetkellä pelko polttaa niin jalkojen alla, ettei haaveiluun uskalla antautua.