Eilen oli vihdoinkin se kauan odottamani miehen lääkäri. Kaikki hormoniarvot kunnossa eli millään FSH:n korjauksella tai testosteronihoidoilla ei saada siittiöntuotantoa aikaiseksi. Tilanne on siis pysyvä eikä mikään väliaikainen. Se siitä, tarkistettu on ja nyt voimme siirtyä luovutettujen siittiöiden pariin vielä paremmilla mielin. Ei olisi mitään tehtävissä, vaikka olimme jo päättäneet käyttää luovutettuja siittiöitä. Mies vaikutti helpottuneelta, ehkä hän pelkäsi että joutuu käyttämään hirveästi kaikkia hormoneja. Tämä oli tärkeä kortti katsoa eikä ole mitään jossiteltavaa tulevaisuudessa. Luovutettujen siittiöiden käyttö tarkoittaa ainakin yhtä psykologikäyntiä. Mietityttää, että mitäköhän se pitää sisällään. Onko se jonkinlainen arvio siitä, että saammeko niitä vai onko se oikeasti tarkoitettu ainoastaan tueksi ja lain vaatimaksi neuvonnaksi tilanteessa.

Seuraavaksi tutkimuksissa ja selvittelyissä pääsemme varmasti minuun. Minulta on aikoinaan (sanotaan max. kolme vuotta sitten) testattu kaikki hormoniarvot (FSH, LH, prolaktiini, testosteroni) ja ne on silloin todettu normaaleiksi. Voivatko nämä arvot muuttua? Vai onko ne sellaisia jotka pysyy aina samoina? Mietin vain, että onko niitä turha testailla nyt uudestaan vai pitäisikö minun kiikuttaa vanhat tulokseni sinne. Minulla on munasarjakystiä (toiminnallisia) melko usein ollut ja tälläkin hetkellä kuukautiset olleet viimeksi 4.8. Terolutilla eivät taaskaan tulleet. En tiedä mitä minulla on edessä ja se jännittääkin nyt kovasti. Ehkä se aukiolotutkimus tehdään. Ehkä jotain muuta. Sikäli odotan seuraavaa lääkärikäyntiä, joka pitäisi piakkoin varata. Että tietäisin mitä odottaa ja mitä seuraavaksi tapahtuu. Tavallaan minua surettaa, että nyt syksyllä ei taideta tehdä enää mitään. Mutta kevät on pitkä ja silloin on paljon kuukausia, jolloin ehtii tehdä yhtä sun toista. Kärsivällisyyttä nyt vain peliin.

Mietin välillä laihduttamistakin, minulla on sinnikkäästi ne 7 kiloa, jotka pitävät minut normaalipainon rajan yläpuolella. Painoindeksini on 26,9. Tuskin se nyt niin korkea on, että estää isolla todennäköisyydellä hoitojen onnistumista. Tosin minulla on PCO ja kaikki ylimääräinen nimenomaan vatsassa. Voisihan tässä syksyllä nyt yrittää noita kiloja vähän saada pois. Syön kyllä melko terveellisesti ja liikunkin, mutta ehkä niitä iltapäiväkahvien pullia sun muita voisi helposti hiukan karsia.