Tänään tein vielä uuden ovulaatiotestin ja nyt viivakin oli tosi vahva kun testitikun irroitti laitteesta (ja tietysti testi myös hymyili). Soitin jännittyneenä klinikalle heti sen auetessa. Kun kysessä on ensimmäinen kerta, missä tahansa jännittävässä asiassa, niin hermoilee täysin suotta. Sain ajan inseminaatioon aamupäivälle. Menin töihin kolmeksi tunniksi, mutta sain huonosti keskityttyä ja ajatukset olivat vain follikkelissa. Lääkäri oli hieman myöhässä, mutta ensin katsottiin ultralla tilannetta. Kohdun limakalvo oli 11,5 mm ja follikkeli 22-23 mm. Ei vielä puhjennut, tilanne kuulemma biologisesti hyvin ideaalinen, sillä ovulaatiotesti oli ensimmäisen kerran hymyillyt 19 h ennen inseminaatiota.

Siittiöitä oli 52 miljoonaa millissä, joista 50 % niitä, jotka osasivat uida eteenpäin. Inseminaatio oli kivuton ja nopea toimenpide. Olimme ihan lääkärin työhuoneessa emmekä toimenpidehuoneessa eikä toimenpiteeseen tarvittu muita kuin minä ja lääkäri. Lääkäri ruiskutti siittiöt sisääni katetrin ja ruiskun avulla, sitten makasin siinä gynekologin pedillä noin kymmenen minuuttia viltti alavartalollani. Lääkäri teki hommiaan tietokoneella ja välillä kyselin niitä tyhmiä. Puhuttiin jatkosta. Testata voi torstaina 19.12. Jännittävää. Ja jos raskaus alkaisi, niin se näkyy ultrassa sitten 8. tammikuutta. Jos tärppi ei tästä käy niin sitten seuraava kierto menee ohi, koska joulutauko tulee siihen väliin. Mutta sitten tammikuun loppupuolelle menee seuraavan hoidon aloitus. Samalla kaavalla sitten, että Femaria kp 2-5 ja sitten kp 10 ultralla katsotaan miltä näyttää. Hyvä kun selkeät suunnitelmat mahdollisen negatiivisenkin testin varalle.

Menen käymään klinikalla vielä viikon päästä, jolloin varmistetaan että rakkula on varmasti puhjennut eikä muodostunut kystaksi tai mitään muuta. Samalla katsotaan keltarauhashormonitaso laboratoriokokeilla (en taaskaan kysynyt, että minkä vuoksi). Mutta nyt ei auta kuin odottaa. Ensi viikolla tämä hoito tulee myös maksuun. Siittiöt olivat kovin kovin kalliita, mutta kuulemma ensimmäisellä kerralla kalliimpi kuin muilla. Olin niin hämmentynyt tästäkin tiedosta tiskillä, etten huomannut kysyä, että mikä sen hintaan vaikuttaa. Ensi viikolla aion tarkistaa senkin. Klinikalle olemme velkaa noin 2000 euroa tällä hetkellä eli aivan valtavan summan. Voi kun tämä tulee niin kalliiksi. Mutta tässä on nyt paljon niitä tutkimuksia mukana, joten seuraavat kaksi inseminaatiota (jos niitä tarvitaan) ovat sitten selkeästi halvemmat.