Kävin viikko sitten maanantaina klinikalla ultrassa. Viikonlopun tuntemuksista huolimatta rakkulat eivät olleet kasvaneet vaan olivat edelleen 6-8 mm. Lääkäri ennen stimulaation aloitusta  puhui, että heti jos kasvua ei ole niin nostetaan annostusta. Lääkäri kuitenkin alkoi perääntyä maanantaina ja pistelin vielä torstaille samalla annostuksella (200 iu) Puregonia. Torstaina oli ehkä pienoista kasvua havaittavissa, rakkulat 7-9 mm, mutta ei oikeastaan mitään merkittävää. Rakkuloita oli molemmilla puolilla noin 10 kappaletta. Torstaina sitten nostettiin annostusta 300 yksikköön päivässä ja taas on Puregon-ampulleja käytetty jo ihan tarpeeksi yhteen IVF-hoitoon.  Eilen mukaan tuli myös Orgalutran jarruksi, vaikka ei ole vielä tietoa onko kasvua tapahtunut. Punktiota on vähän varovaisesti mietitty tämän viikon perjantaille, mutta katsotaan kuinka käy :) Tänään selviää taas aikataulut tarkemmin. 

Viikonloppuna olimme maakunnassa ja se oli virkistävää. On aina ilo leikkiä ja paijata sukulaislapsia sekä jutella tuttujen ja turvallisten ihmisten kanssa turhanpäiväisyyksiä. Lapsettomuuden sijaan mielessä oli enemmän laskiaiskokko, nakkivati, mummun vanhat posliinikupit, geokätköt, kirpputori, puusauna, mökkiremontti ja kaikki muu mukava. Pistämiset tietysti kävivät mukana ja Puregonista tuleva päänsärky. Se on päänsärky mihin ei oikein lääkkeet tunnu auttavan (siis sallitut lääkkeet, oishan sitä buranaa ihana vedellä naamaan). Päänsärkykin on ennustettavissa sillä se alkaa aika tarkalleen noin 30 minuuttia Puregonin pistämisen jälkeen. Pienet annokset eivät ole aiheuttaneet tätä itselleni, mutta tämä 300 alkaa olla jo niissä luvuissa joilla tulee jos jonkinlaista ongelmaa. Pistoskohtakin kirvelee usein kovasti ja siihen tulee punaista paukamaa.

Alavatsalla on sellainen pömppö, onkohan se sitten nestepömppö kun tuli viime hoidossakin ja poistui heti kun testasin negan. Olen juonut orjallisesti viikon verran sen 3 litraa vettä kaiken muun juomani lisäksi (juon jonkin verran kaakaota ja maitoa) ja se tuntuu kyllä jotenkin häijyltä. Iltaisin maha turvottaa oikein urakalla, mutta kyllä se yön aikana aina jotenkin laskeutuu. Nyt on kolme päivää mahassa kiertänyt myös paljon ilmaa ja alavatsa on kyllä ollut melkoisen kipeä jo ihan pelkästään sen ilman takia. Vielä yhdistettynä munasarjojen isompaan kokoon niin kipu on välillä kovaa. Välillä tulee sellaisia äkillisiä kohtauksia, jolloin oikein julmasti vihloo. Uskoisin, että se on rakkuloiden kasvamista. Ainakin toivottavasti se on sitä.