On jo joulukuu, apua, ja se on jo itse asiassa pitkällä. MIssä välissä? Ensimmäisen IVF:n jälkeen oli joka tapauksessa yksi taukokierros tiedossa ja sitten meidän piti itse päättää lähdetäänkö tästä joulukuun kierrosta IVF:ään vai odotetaanko tammikuun puolelle. Päätimme miehemme kanssa, ettei ole mitään järkeä lähteä stressaamaan vuotoja ja aikatauluja kun kiertoni on kuitenkin niin epäsäännöllinen. Lääkäri veikkaili, että IVF:n jälkeen voi tulla vuotokin aika normaalisti. Se alkoi täällä pari viikkoa sitten, kierron pituudeksi tuli 35 päivää. Ja koska viimeksi IVF:ään meni 25 tai 26  päivää niin nehän alkoivat armottoman myöhään. Täällä siis taukoillaan nyt. Kuukautiset olivat kipeämmät kuin koskaan aiemmin. Kipu alaselässä ja alavatsassa ajaa minut lähes kävelykyvyttömäksi. Popsin buranaa kuin karkkia. Jalkojen särky on sietämätöntä ja koko alavatsa tulessa. Ehkä se johtuu vielä IVF:stä. Samalla mietin, että synnyttäminen on varmaan tosi herkkua kun kuukautisetkin sattuu jo näin paljon.

Monet laskevat yrityskiertojen määrää, mutta itse olen joskus miettinyt, että miten ne kuuluu laskea. Jos ottaa huomioon sen, ettei luomuyllätyksen mahdollisuutta ole, niin meillä silloin varsinaisia yrityskiertoja on oikeastaan hoidolliset kierrokset. Siten laskettuna meillä on vasta 5 yrityskiertoa takana. Ehkä tämä laskutapa ei sovi vain meidän tilanteeseemme. Olen lopettanut laskemisen, että milloin olisi kiva saada lapsi. Työsopimus loppuu kesällä ja oikeastaan sillä ei ole mitään väliä jos tulen keväällä raskaaksi ja jää työttömäksi ennen mahdollista äitiyslomaa. Ehkä oikeasti etenen sitten urallani ennen kuin tulen äidiksi, vaikka toivoin niin paljon muuta. Tulen olemaan paljon vanhempi ensisynnyttäjä kun olisin ikinä toivonut.

Olen ensimmäisen IVF:n loppumisen jälkeen käynyt viimeisten liikakilojeni kimppuun. Onko sekin tämä ikä, että aiemmin kilot tuntuivat paljon nopeammin karisevan. Nyt olen saanut noin 5 kiloa katoamaan. Olen juossut taas enemmän kuin aiemmin. Alkutalvi/myöhäissyksy sopii minulle parhaiten juoksuun. Ei tule liian kuuma ja on pimeää ajoissa. Sitten tuli flunssa, kova flunssa. Perinteinen lyhyt kuume, lihassärky ja räkätauti. Sitten hävisi haju- ja makuaisti ja kohta kuulo heikkeni. Siinä vaiheessa havahduin lääkäriin ja molemmat korvat oli pahasti tulehtuneet. Röntgenissä tulehdus löytyi poskionteloista ja otsaontelosta. Keuhkot rahisivat ja ihmeteltiin kuinka se ei aiheuta mitään oiretta. Nyt jo parempi. Toivottavasti talvikauden flunssa on nyt sairastettu ja kevät on pelkkää terveyden ilotulitusta ja hoitoon päästään terveellä kropalla. Flunssan takia painonpudotus hiukan hidastui, mutta olen jo lähempänä normaalipainoa kuin pitkään aikaan. Ei ole enää kovinkaan paljon kiloja karistettavaksi. Jännittävää.

Raha-asiat mietityttää, jotenkin klinikalta otettu luotto on ahdistanut ja vaikka meillä ei ole sen kanssa ollutkaan mitään ongelmia niin mietityttää, että olisi kivempi jos ensi kerralla selvittäisiin ilman sitä. Lainalla kuitenkin, varmaan tulisi maksuun sitten luottokortilla ja loput sen hetkisestä palkasta. En tiedä. Ei se klinikan tarjoama luottokaan ole ollut kovin paha. "Korkokuluja" (tilin avaus ja kiinteä kk-maksu) on tulossa meille vain 1,5 % kun maksamme neljässä kuukaudessa takaisin. Se on 45 euron luokkaa eli ihan kohtuullinen kustannus mielestäni 3000 euron lainasta. Tässä on ollut paljon helpottavia taloudellisia tekijöitä. Oma palkankorotus, veronpalautukset, vuokrahyvitys, miehen sivubisneksestä joulukuussa tulevat/tulleet rahat (jouluun liittyvä bisnes) joten sen lisäksi, että lyhennämme lainaa niin ollaan voitu ihan mukavasti ostaa lahjoja itsellemme (pitkästä aikaa).