Pakkaseen ei päätynyt mitään. Kyllä alkio oli kehittynyt vielä kuudentana päivänä, mutta ei täyttänyt pakkaskriteerejä. Ei se mitään. Yhden varassa mennään. Pakastetun alkion siirto ja pakastusmaksu ovat kuitenkin noin 1000 euron luokkaa ja se on jo melkein puolet kohti seuraavaa IVF:ää. Jos alkiolla ei ollut mitään toivoa, sitä ei kannata pakastaa vaan pakastamisen vuoksi. Kaiken kaikkiaan tämä on ollut toistaiseksi todella onnistunut hoito, saatiin lopulta munasoluja, hedelmöittyneitä ja vielä se ihana blastokysti. Siirtoon päästiin ja limakalvo on hyvä. Voiko enempää toivoa tähän mennessä hoidolta? Ei varmaan.

Eilen illalla laitoin vielä Gonapeptylin tukemaan kiinnittymistä. Se on n. 18 euron hintainen piikki, jos se parantaa kiinnittymistä niin se kannattaa ottaa, vaikka ei ilmainen tietenkään ole. Nyt odotellaan pari viikkoa ja sitten käyn verikoetestissä, jotta nähdään onko ollut kiinnittymistä tai jopa oikeasti kiinnittynyt. Ei tässä voi kuin odottaa ja toivoa. Päivät tuntuvat pitkiltä, nyt on vasta pp2. Ehkä pp10 uskaltaisi jo testata kun on kerta blastokysti siirretty. Siihenkin on vielä niin pitkä aika. Toivon hiljaa, että tämä kiinnittyisi ja tulisi meille kotiin ihmiseksi.

Rahoituksesta sen verran, että kolme kuukautta tässä nyt kuluu (tai kolme palkkaa) että saadaan maksettua hoito pois. Se tarkoittaa sitä, että tammikuun kohdilla voimme alkaa uuttaa hoitoa suunnitella ja miettiä. Silloin kustannuksista tulee tietysti hieman suuremmat, koska lääkekatto nollautuu alkuvuodesta. Tähänkin voi onneksi varautua.

Syksy on kiva ja elämä on ihanaa. Oli melko pitkä räpellys odottaa kuukautisia ensin niin pitkään ja sitten pistää yli kaksi viikkoa Puregonia ilman vastetta. Nyt se on ohi ja voi taas nauttia kunnolla ja iloita elämän hyvistä puolista :)