Mielessäni pyörivät ajatukset ja mietinnät alkavat lähes koko ajan sanaparilla "Mitä jos". Mitä jos jakautumisessa onkin ollut pahaa ongelmaa? Mitä jos maanantaihin mennessä ei olekaan blastokystejä, pelkkiä kuolleita alkioita? Mitä jos limakalvoni on jo liian paksu siirtoon? Mitä jos minulla on hyperstimulaatio tietämättäni eikä siirtoon päästä sen vuoksi? Mitä jos tämä onnistuu? Mitä jos tästä tuleekin meille lapsia? Mitä jos saamme pakkaseen jotain? Mitä jos...mitä jos. Uudestaan ja uudestaan. Pelottaa kyllä, että maanantaina saan tietää niin kovasta kadosta, ettei kannata tulla edes käymään. No todellisuus on, että en voi näille asioille mitään. En yhtään mitään ja siksi olen yrittänyt keskittää voimani siihen kiitollisuuteen, että munasoluja/hedelmöittyneitä saatiin niin hyvin. Väistämättä tämä on pitkä viikonloppu. Haluaisin niin kovasti meille ensi kesäksi sen vauvan.

EIlen illalla istuin 12. kerroksessa parvekkeella ja tuijotin pimeää Helsinkiä. Olin joka perjantaisella saunavuorollamme taloyhtiön saunassa asuinrakennukseni katolla. Katselin tähtitaivasta ja ilta oli melko tyyni. Aurinko oli jo laskenut ja katsoin Helsingin valoja. Katselin kaukana häämöttävää Linnanmäen maailmanpyörää ja ajattelin, että tämä on elämä on melko ihmeellinen ja oikeastaan tällä hetkellä melko hyvä. Samalla mietin koeputkihedelmöityksen luonnottomuutta. Minusta otettiin ulos jotain minkä ei kuuluisi olla ulkona ennen kuin siitä on kehittynyt vauva tai ennen kuin se vuotaa limakalvon mukana ulos. Se jokin (tai tässä tapauksessa ne) ovat nyt Helsingin keskustassa laboratoriossa lämpökaapissa blastokystiviljelyä varten. Kaukana meistä. Ja silti sieltä voi kummuta meille uusi perheenjäsen. Tuntuu luonnottomalta ja hassulta. Ei kuitenkaan pahalla tavalla.

Onko jollain lukijalla tietoa voiko limakalvo olla liian paksu tai mikä on jo liian paksu limakalvo. Minulla oli punktion aikaan limakalvo 12-13 mm ja se varmaan vielä tässä on ehtinyt paksuuntua? Liian paksu siihen, ettei alkio jaksa kaivautua sinne? Löytyykö tietoa tai luuloja?

 

Mitä jos tämä onnistuu...