Ylipainomietinnät kummittelevat usein mielessäni. Meidän lapsettomuutemme on sellaista sorttia, ettei raskaus voi kotioloissa koskaan alkaa. PCO tekee hoidoista vain hieman hankalammat ja onnistumistodennäköisyyden pienemmäksi. Gynekologi sanoi taas, että liiallinen painonpudotus hoitojen aikana heikentää onnistumista. Dilemma siis. Olisi mitä ilmeisimmin pitänyt pudottaa ylipaino kokonaan pois ennen hoitoja. Tämän kolmannen inseminaation meidän täytyy varmaan pitää taukoa. Kuukausi, pidempään en kestä. Tilin tasaamista. Tai jotain. Ehkä sitten kun inseminaation aikana on se pakollinen 10 minuutin makoilu niin voin kysyä lääkäriltä tarkemmin, että mitä hän on ylipäätään mieltä 4. inseminaatiosta meidän tilanteessamme. No nyt, karkasin raiteilta, mutta siis olen miettinyt että pitäisikö tämän mahdollisen tulevan taukokierron aikana sitten yrittää hieman tasata painoa. Raskaanakin on riskejä jos on sitä ylipainoa (tosin en tiedä paljonko sitä pitää olla että riskit kasvavat isoiksi). Mietin myös PCO:ta ja sitä kun hormoniarvot ovat nyt kohdallaan, mutta eivät ole aina olleet. Vaikuttaako sekin jotain, kai nyt vain tämä olemassaoleva tilanne on se, jolla on merkitystä. Miten teille muille on neuvottu painoasioiden suhteen? Kuinka paljon ylipaino oikeastaan vaikuttaa raskautumista?

Joskus todella lihavatkin raskautuvat ja ihan helposti. Suurimmalla osalla taitaa kuitenkin olla vaikeuksia. Itse olen ylipainoinen, mutta en kuitenkaan aivan valtavasti. Painoindeksien mukaan ylipainoa on noin kymmenen kiloa. Lääkärin mukaan 5 kg siihen minkä ajatellaan haittaavan raskautumista. Mietin olisiko hyvin maltillinen pudotus sitten mahdollinen. Ehkä kilo kuukaudessa, jolloin viikolla tulisi vain 200g painonpudotus. Se voisi onnistua pienellä muutoksilla. Lääkärin mukaan ylipaino on haitallisempaa jos ei liiku. Itse liikun kyllä. Rytmini on aika samankaltainen viikosta toiseen. Käyn kerran viikossa BodyPumpissa ja kerran viikossa uimassa 1,5 h. Tämä on joka viikko vakio. Käyn 2-3 kertaa kävelemässä noin 6 kilometrin lenkin, tämän teen aina mieheni kanssa sillä ne ovat meille tärkeitä keskusteluhetkiä. Joskus käyn joogassa, intervallibodyssa, varovaisesti hölkkäämässä ja keväästä syksyyn suunnistamassa kerran viikossa. Olen hyväkuntoinen ja työterveyshuolln järjestämän kuntotestin mukaan kuntoni on hyvä (ei erinomainen). Työterveyshoitaja ehdotti, että supistaisin lounastani. Se voisi olla ihan toimivakin idea.

Hain tänään Pregnylit apteekista. Illalla pitäisi pistää. Kello 23. Olen todella aikainen nukkumaanmenijä, joten täytyy oikein ponnistaa, että pysyn hereillä. Tällä hetkellä alavatsa on todella herkkä. En ymmärrä miten ikinä selviän IVF-hoidoista jos niihin joudutaan. Tämä vasen munasarjani (jolla follikkelit kasvavat) on niin hurjan herkkä. Aivastaminen sattuu ja joka askeleella tunnen ikävää kiristävää kipua. Jos tässä jotain hyvää niin ainakin tiedän, etteivät ole ennen aikojaan puhjenneet. Yritän täällä hoivata kahta follikkeliani ja suuresti toivon, että toisessa olisi sisällä munasolu. Se munasolu saisi luvan hedelmöittyä ja kiinnittyä. Ettei tulisi mitään tarvetta pitää taukokiertoa.