Tämän viikon on väsyttänyt. Ja olen ollut hieman alavireisempi. En tiedä mistä se johtuu. Femaria söin nyt ma-pe. Kierto menee eteenpäin ja jo muutaman päivän päästä follikkeliultra. Katsotaan sitten miltä näyttää ja mahtaako ovulaatio osua juuri viikonloppuun. Hoitajan mukaan voi vaihdella paljonkin kierron mukaan, että miten se follikkeli nyt sitten kasvaa. Viimeksi oli 10. kiertopäivänä 18 mm. Oikeastaan harmittaa jo valmiiksi se mahdollisuus, että inseminaation paras ajankohta olisikin viikonloppu. Kuukausi tuntuu aina niin pitkältä ajalta odottaa jos sitten siihen päädytään. Femarista ei tule minulle oikein mitään oireita ja se on hyvä. Ei mitään. Ainakaan niin, että olisin huomannut. Kun se on ainoa lääkitykseni tässä ovulaation induktiossa niin turhaan lääkkeitä syöty kierros ei siinä mielessä tunnu pahalta. Ellei sitten tietyst tämä pieni väsymys voi johtua siitä. Väsymys voi johtua myös liian lyhyistä ja levottomista öistä. 

Se mikä on tässä kierrossa outoa on rinnat. Yleensä rintani turpoavat yhden kuppikoon verran noin viikkoa ennen vuodon alkua ja saavuttavat normaalitason yleensä kierronpäivään kaksi mennessä. Nyt rinnat ovat edelleen isot (kiertopäivä 6) ja arat. Se on outoa. Ja mietin mistä se johtuu. Kehittelen omia teorioitani, vaikka en tiedä onko se edes lääketieteellisesti mahdollista. Olen ajatellut, että tissioireet johtuu keltarauhasesta. Kun kävin alkukuusta gynekologilla, hän sanoi, että näkee joko follikkelin tai rakkulaisen keltarauhasen. Olen miettinyt jos se oli rakkulainen keltarauhanen ja onkin nyt siellä tekemässä jotain omiaan. Erittämässä hormonia, vaikka ei pitäisi. En tiedä onko mahdollista, mutta tiistainahan se sitten selviää mikä on tilanne. Silloin myös tulee lopullinen varmuus siihen ovuloinko kunnolla. Se hormonikoehan otettiin viikko inseminaation jälkeen enkä ole siitä soittanut tulosta. Ei liene vaikea asia hoitaa jos näin olisi.

Voi vauva, voisitko jo alkaa kasvaa sisässäni. Kovasti kaipaisimme sinua tänne. Kaipaisin kristallipalloa, joka kertoisi, että kyllä se lapsi tulee vaikka ei tule heti/pian/kohta niinkuin haluiaisin. Mutta sitä palloa ei ole edes ostettavissa. Ei tarvitse kuin odottaa ja toivoa parasta. Vuodelle 2014 me sitä vauvaa kovasti toivomme saapuvaksi. Niin kovasti.