Voi kun joskus on niin tyhmä olo. Olen tässä kuukauden miettinyt, että pitäisi tilata Clearbluen ovulaatiotestejä, jostain mistä ne saa hieman halvemmalla kun apteekistamme (jossa ovat kalliita). Tänään vasta heräsin todellisuuteen, että testaushan täytyy aloittaa jo huomenna. Äkkiä tilausta tekemään, mutta armotta liian myöhään. Viime kerralta jäi yksi testi käyttämättä, joten täytyy nyt toivoa, että testit tulevat ajoissa (vaikka tiedän, etteivät tod. näk. tule). Muuten täytyy turvautua omaan apteekkiin. Positiivista, että sitten on testejä seuraavalle kierrolle jos/kun eivät ehdi :) Tosin on aina mahdollista, että niitä ei tarvitsisikaan ensi kuussa. Tilasin samalla kaksi raskaustestiä kaappiin.

En tiedä miksi olen vasta hiljattain ymmärtänyt, että ne testit kannattaa tilata internetistä. Olen ostellut apteekista ja luullut, että ei niitä mistään saa halvemmalla. Hölmöä. Kuitenkin ehkä ennen kaikkea tietämätöntä. Olen niin noviisi näissä jutuissa. Luin huuli pyöreänä viikonloppuna eräältä keskustelupalstalta haamutestailusta. Olin oikeasti syy ympyränä, joku tekee tällaistakin. Toistaiseksi en ole ajatellut sortua siihen. Viime inseminaation perusteella tiedän, että kuukautiset alkoivat aika tarkkaan 14 päivän kuluttua toimenpiteestä. Nyt voin rauhallisemmin mielin sitten odotella vuotoa ja testata jos vuotoa ei ala silloin. Edelleenkään en tiedä päästäänkö inseminaatioon edes tässä kierrossa. Huomenna on aamulla aika klinikalla ja silloin selviää moni asia. Nyt olen myös ajatellut kirjoittaa paperille ylös kaikki mietinnässä olevat kysymykset lääkärille, etten vaan unohda:

  • Olisiko parempi tehdä ovulaatiotesti 12 h välein vai  riittääkö 24 h välein määrittämään ideaalisimman inseminaatioajankohdan?
  • Mikä oikeastaan on paras ajankohta tehdä inseminaatio kerran päivässä tehdyn ovulaatioplussauksen jälkeen? 12 h? 24 h? 36 h? Eli jos testi hymyilee aamulla, onko parempi tehdä samana päivänä aamupäivällä, iltapäivällä vai seuraavana päivänä? (Huomiona, että viime inseminaatiokierrossa seuraavana päivänä olisi ollut liian myöhään sillä tunsin rakkulan puhkeamisen inseminaation jälkeen illalla)
  • Tapahtuiko viime kierrossa progesteroniarvon mittauksen perusteella ovulaatiota? (Eli toisin sanoen, mikä oli verikokeen tulos)
  • Entä jos ovulaatiotesti ei hymyile ajoissa (tässä tapauksessa perjantaina aamulla)? Voiko ovulaation saada aikaan lääkkeillä aikaisemmin kuin normaalisti tulisi ja jos voi, onko se kuitenkin huono vaihtoehto?
  • Kauanko pestyt siittiöt elävät? Onko se alle 12 h?
  • Jos tässä kierrossa ei voi tehdä inseminaatiota sen vuoksi, että se osuisi viikonloppuun, miten pitää ottaa lääkkeitä, ettei 28 päivän päästä olla samassa tilanteessa.