Olen hysteerikko ja mitä ilmeisimmin paha sellainen. Kohta seuraa kuvausta ruumiintoiminnoista, joten jos sellaiset tekee pahaa kannattaa ehkä lopettaa lukeminen.

Viime viikolla eräänä aamuna oksensin taas melkoisen rajusti, sitä pahinta mahdollista eli leipää. Oksensin sillä tavoin, ettei henkeä saa kunnolla ja koska alkoi sattua erityisesti vatsalihaksiin, menin poikkeuksellisesti kyykkyyn ja oksensin siinä asennossa. Virhe! Yhtäkkiä tunsin kuinka housuni kastuivat ja myös lattialle tuli housujen läpi lammikko. Neste oli väritöntä eikä haissut miltään. Ajattelin, ettei voi olla virtsaa. Pelästyin, että jos se on lapsivettä ja kaikki ihana on ohi yhdessä oksennuksessa. Mielestäni määrä näytti noin 2 desiltä ja ahdistuneena pohdin lapsiveden määrää näillä viikoilla. Itketti niin kovin ja harmittelin, ettei kotonani ollut pH-paperia, jolla olisi äkkiä tarkistettu oliko kyseessä lapsivesi, valkovuoto vai virtsa. Istuin lamaantuneena tunnin ja odotin neuvolan soittoajan alkamista. Luin netistä miten lapsivedessä pitäisi olla makea tuoksu, mutta tämä ei haissut miltään. Ei edes pissalta. Valkovuodoksi sitä oli mielestäni liikaa. Pelkäsin kuitenkin ihan hillittömästi.

Neuvolasta soitettiin pian takaisin. Hoitaja epäili, että tuskin kyse on lapsivedestä jos ei ollut vaaleanpunaista tai makean hajuista. Epäili virtsaksi. Rauhotuin hieman, mutta en kuitenkaan täysin. Jos kyseessä olisi lapsivesi niin sitä tulisi varmaan vielä lisää ja käskettiin tarkkailla tilannetta. Ja soittaa heti uudestaan jos tapahtuu vastaavaa. Kiiruhdin töihin mukanani märkä liina johon oli kuivannut sen mitä olin valuttanut itsestäni. pH-paperi ilmoitti tuotokseni pH:ksi 6. Mikä helpotus, ei se voi olla lapsivettä, mutta silti mieltäni jäyti koko päivän. Kävin hysteerisenä vessassa tarkkailemassa mahdollista kummallista vuotoa (mitään ei tullut). Lopulta lähdin ajoissa kotiinkin kun tuntui, että pää ei kestä työpaikalla. Illalla kun uudestaan haistoin kuivuneita housuja, tulin siihen tulokseen, että se saattoi sittenkin olla pissaa tai sitten jotain ihan muuta, mutta makealta se ei kyllä kuivanakaan haissut. Illalla analysoin määrää desimitalla ja vedellä kaatemalla samalla materiaalille ja analysoimalla lammikon kokoa. Se mikä näytti aamulla kahdelta desiltä oli ehkä lähemmäs 0,5 dl. Ylireagoin! Kaikki on ja oli koko ajan hyvin. Sama ei ole toistunut, mutta kyykyssä en oksenna enää koskaan. Lopputulos: Olen hysteerikko. Neuvolaan soittaminen hävettää näin jälkikäteen. Kuinka saatoin niin pienestä pelästysä ja soittaa. Varsinkin kun olen entinen ja nykyinen virtsavaivainen kokemani väkivallan vuoksi. Huooh. 30-vuotiaanakaan ei vielä tunne itseään kovin hyvin. Pidemmälle ajateltuni tämä myös vain muistutti kuinka lähellä menettämisen pelko on koko ajan. Kuinka paljon menettämistä pelkään ja kuinka tärkeäksi vauva on jo muodostunut. Kuinka kuitenkin soittaminen rauhoitti mieltäni sillä hetkellä.

Nyt tilanteesta on kulunut jo lähes viikko eikä mitään ole valunut ulos. Olen jo melkein varma, ettei se ollut lapsivettä kun mitään ei ole tullut sen jälkeen. Nivusia särkee koko ajan, mutta se on varmaan sattumaa, että alkio samoihin aikoihin kun toi hysteerikko-episodi olo. Opas tiesi kertoa, että tässä vaiheessa yleensä lantion alueelle tulee kaikenlaisia kipuja, jotka ovat ihan vaarattomia. Huomenna on kuitenkin neuvola ja saan toivottavasti vähän keventää mieltäni ja toisaalta ehkä ei myöskään enää hävetä niin kovin typerä soittoni, kai se neuvola on sitä varten, että sieltä voi kysellä tyhmiäkin. Nyt mulla on kotona liuskoja pH-paperia, jos vastaisuudessa tarvitsee niitä.