Eilen oli pelätty, odotettu ja jännitetty punktio. Tällä kertaa se oli aikaisin aamulla ja olimme klinikalla ensimmäiset punktioon tulevat. Se oli mukavaa sillä lepohuone oli käytössämme kokonaan ja saimme valita parhaan eli suojaisimman paikan. Lisäksi saimme kuulle, että seuraava punktio on vasta noin kahden tunnin päästä omastamme, joten siihen asti saisimme olla rauhassa lepohuoneessa. Kanyylin laittoi oli tälläkin kertaa todella vaikeaa ja vasta viidennellä pistoksella se onnistui, tällä kertaa kyynärtaipeeseen kun ei kämmenselkään mitenkään saatu, vaikka toki se olisi ollut omasta mielestäni parempi paikka. Lääkäri vitsaili, että tuli sitten akupunktiohoito kaupan päälle kun niin monta kertaa piti pistellä hormonipistosten lisäksi. Punktio tuntui nyt erilaiselta sillä tunsin kipua. Tunsin selkeämmin puudutuspiikit ja rakkuloiden tyhjennyksen. Sain hyvin lääkettä lisää kuitenkin ja aina sitä pientä kipua kestää. Koska vasemmalta puolelta ei tyhjennetty kuin yksi pieni rakkula niin se puoli oli onneksi nopeasti ohi. Oikealta tyhjennettiin 11 rakkulaa ja se oli onneksi kivuttomampi puoli. Munasoluja tuli tällä kertaa 18. Kypsyydestä ei ole vielä mitään tietoa.  Tänään selviää kypsien ja hedelmöittyneiden munasolujen määrä. Toivottavasti labrassa on nyt asiantuntevia ihmisiä töissä.

Olin saanut nyt enemmän lääkettä ja noustessani ylös jalat lähtivät altani. Jouduin tiputukseen ja olin ennen sitä ihmeellisessä möngerryksessä ja pahoinvointikohtauksen kourissa. Lepohuoneessa sitten helpotti kun olin tipan kautta saanut sen 500 ml nestettä, hiukan mehua sekä suklaata ja mies tietysti paijaili vieressä. En ollut punktion jälkeen kuitenkaan mitenkään niin kipeä kuin olin viimeksi. Mahassa tuntui ihan pientä kipristelyä, mutta ei tietoakaan viime kerran viiltelevistä puukoniskuista. Viimeksi kävelimme 200 metrin matkaa pysäkille noin 20 minuuttia koska pystyin ottamaan vain pieniä askelia taukojen kanssa. Tällä kertaa kävelin normaalia vauhtia ja olo oli parempi kuin ennen punktiota. Pisteet siitä. Kestän kyllä pienehköä kipua itse punktion aikana jos punktion jälkeen on noin helpot tunnelmat. 

Siirto on keskiviikkona mikäli siirrettävää on. Tulee pitkät päivät ennen keskiviikkoa. Kyllä väliaikatietojakin kai saa tämän päivän jälkeenkin, mutta mietityttää että hermostuttaako ne eemmän. Niin kovaa toivoisin tällä kertaa myös sitä pakkasalkiota meille, mutta katsotaan miten käy. Toisaalta pakkasalkiota ei tarvita jos tästä alkaisi kauan toivottu raskaus. Jos tämä hoito onnistuisi, meille syntyisi vauva vielä tämän vuoden puolella. Huisia.