Tänään kävimme aamutuimaan klinikalla suunnittelemassa toista IVF-hoitoa. Siellä lääkäri oli vastassa ystävällisenä, toiveikkaana ja mukavana niinkuin lähes aina. Puhuttiin viime hoidosta ja tulevasta. Klinikalla kävin viimeksi lokakuussa alkionsiirron yhteydessä ja taas tuntui vähän hassulta käydä siellä pienen tauon jälkeen. Lähdin kuitenkin hyvillä mielin. Jännittää miten tässä hoidossa käy. 

Jos vielä kertaisin 1. IVF:n kulun. Pistin 8 päivää Puregonia 125 iu annoksella ilman pienintäkään vastetta, rakkulat eivät kasvaneet mihinkään. Sitten annosta nostettiin 175 iu, jota pistin neljänä päivänä ja tällöin yhteensä 12 päivän pistelyn jälkeen oli saatu yksi rakkula 12 mm kokoon. Eli tulos oli olematon lähes kahden viikon piikittelyn jälkeen.  Hoito meinattiin tässä kohtaa keskeyttää, mutta lääkäri halusi vielä kokeilla tapahtuuko annoksella 300 iu mitään. Pistin sitä neljä päivää ja noin kuusi rakkulaa saatiin kasvamaan. Punktio varattiin kahden päivän päähän ja siellä tyhjennettiin 18 rakkulaa (suurin osa niitä pieniä koko ajan olevia) ja saatiin 22 munasolua. Viidentenä päivänä oli jäljellä yksi alkio siirtoon. 

Nyt lähdetään liikkeelle niin, että kokeillaan annosta 200 iu neljä päivää ja jos mitään ei tapadu, nostetaan heti annos 300:aan eikä jäädä odottamaan jos 200 kuitenkin vaikuttaisi. Koska minulla on PCO ei uskalleta kokeilla vielä isompaa, ettei niitä rakkuloita sitten vahingossa tule liikaa aiheuttaen ihan uudet ongelmat. Hedelmöittyminen tuntui tapahtuvan normaalisti ja kato viiden päivän viljelyssä on aina kova, mutta sillä säästetään turhia siirtoja ja pakastuksia. Nyt olisi kuitenkin toiveissa, että saataisiin ehkä yksi alkio pakkaseenkin jos tämä hoito menee putkeen. Eli toivottavasti kypsiä ja hyviä munasoluja saadaan. Ultrassa näkyi 24 mm rakkula ja täydellinen kolmikerroksinen limakalvo 11 mm. Ovulaatio on ihan hollilla ja näin ollen voin olettaa, että kuukautiset alkaisivat noin kahden viikon päästä. Tuntuu ihmeelliseltä, että hoitoon päästäisiin ihan ajallaan kuukautistenkin alkamisen puolesta. Ei viikkotolkulla odottelua tällä kertaa. Sain reseptit Puregoniin 900 iu x 3 ja Orgalutran 5 x. Laskin, että näillä menee heittämällä lääkekatto täyteen, oikeastaan se ylittyy jo kahdella 900 annoksen Puregon ampullilla ja Orgalutraneilla. 

Jos taas voi siitä rahasta valittaa niin viimeksi jossain ahdistuksessani sanoin lääkärillä, ettei meillä ole kovinkaan paljon ylimääräistä rahaa hoitoihin. Tänään lääkäri sanoi, ettei laskuta suunnittelukäynnistä, koska viimeksi tuli niin paljon niitä käyntejä osittain hänenkin varovaisuutensa vuoksi. Meinasin sanoa, ettei meitä tartte sääliä, mutta toisaalta, sekin raha on kotiinpäin joten hyväksyin hiljaa. Ensimmäinen hoito otettiin kokonaan tililuotolle ja se on nyt maksettu pois. Voin kyllä suositella lämpimästi sellaista, oli pienikuluinen pankkilainaan verrattuna ja toimi oikein mallikkaasti. 

Alkupään suunnitelma, kp 3-6 Puregon 200 iu ja ultra kp 7. Oletettu kp 1 tästä päivästä 14-15 päivää eteenpäin. Hitsit, pian! Jänskää!