Hermoromahdukseni on vaihtunut huvitukseen. Ärsytykseni on vaihtunut tyyneen odotukseen. Ne tulevat sitten kun tulevat. Ne joiden nimeä en edes halua sanoa tällä hetkellä. Ne joiden tuleminen on yleensä pettymys ja rasite. Ne jotka tekevät minut kipeäksi ja pahoinvoivaksi. Tällä kertaa olen miettinyt miten saisin ne tulemaan nopeasti. Kerran ostin raskaustestin ja ne alkoivat heti seuraavana aamuna. Kerran ostin valkoisen hameen ja ne alkoivat heti seuraavana aamuna. Mietin pitäisikö perjantain kunniaksi ostaa sekä hame että testi.

Analysoin kehontuntemuksiani taas liikaa. Alavatsa on krampannut ja jomottanut nyt viikon. Yleensä ne olisivat jo alkaneet tällaisen ennakoinnin jälkeen. Tämä kipu kuitenkin parina viime päivänä on alkanut yhä enemmän ja enemmän muistuttaa follikkelikipua. Jos tämä on sitä niin ne ovat yli kahden viikon päästä ja kierto on jotain 60 päivää. En villeissä kuvitelmissanikaan kuvitellut, että kun klinikka aukeaa heinäkuun lopussa ja tarkoitus on aloittaa IVF kun seuraavat ne alkavat niin tämä tapahtuisi syyskuun puolella. Elokuuta on jäljellä vain kaksi päivää, joten se kun olen kaikille toitottanut, että meidän IVF on elokuussa oli vain hullua haavetta.  Keho on päättänyt nyt toisin. Ne eivät vain tulleet niinkuin kalenteri sanoo.

Olin haaveillut kevätvauvasta. Oikeasti haaveilin loppukesän vauvasta, sitten syysvauvasta, sitten jouluvauvasta, sitten talvivauvasta ja nyt haaveilen kesävauvasta kun kevätvauvahaavekin kariutui siihen kun ne eivät tulleetkaan. OIkeastaan minulle on ihan sama mikä vauva tulee. Näiden haaveilujen aikana olen huomannut, että kaikki vauvat olisivat hyviä. Tammi-joulukuuvauvat. Kaikki kelpaa. Otan vaikka se lapsena kammoamani jouluaattovauvan.

Odottaminen turhauttaa. Olemme valmiita maksamaan tuhansia yksityiselle klinikalle, jotta pääsemme nopeasti hoitoon (ja tietysti koska julkinen puoli ei hoida) ja täytyy ainoastaan odottaa lisää, koska ne eivät ole ajoissa. Melkein naurattaa. Blogeissa ihmisten hoidot alkavat ajoissa ja meidän alkuperäinen suunnitelma, punktio suunnilleen viikolla 32-33 on jo naurettavasti myöhässä. Ei auta kuin odottaa.