On tämäkin eräänlaista piinaa kun pelottaa, että kuukautiset alkavat liian aikaisin. Ne E-I-V-Ä-T saa alkaa vielä. Olen joka aamu tuntevinani, että nyt alkoi ja sitten ei kuitenkaan mitään, vaikka miten tihrustaa ja valitsee ne kaikista valkoisimmat alushousut käyttöön. Sitruunan syöminen kuulemma ehkäisee kuukautisten alkamista, mutta en ole viitsinyt kokeilla, koska en siedä sitruunan makua oikein missään muodossa. Se kyllä tuoksuu hyvältä, mutta maku on minulle vastenmielinen. Nyt on kp 29, ja kierronpituus 32 olisi tässä ideaalisin. Inhottavaa tällainenkin piinailu. Olen niin henkisesti, fyysisesti ja taloudellisestkin varatunut siihen, että seuraava ja viimeinen inssi tehdään seuraavaan kiertoon. Olisin myös kaikin puolin valmis siihen, että tästä hoidosta tärppäisi.

Olen paljon miettinyt lahjasoluja ja sitä miten niiden käyttäminen ei tunnu lainkaan vaikealta tai väärältä. Lähipiirissäni on ihmisiä, jotka eivät tiedä hoidoistamme ja kun viime viikolla Hesarissa oli juttu yksin lasta hankkivasta, he alkoivat puhua näistä lahjasoluista. Miten niiden käyttäminen ei ole oikein edes pariskunnalla, koska luonto on vain jotkut tarkoittanut lapsettomiksi. Jäin sitä niin miettimään. Sellaistako ihmiset ajattelevat? Jos niin on, voimmeko koskaan avoimesti puhua siitä, että meillä on mahdollisesti lahjasolulapsi? Olen pitänyt sitä luonnollisena tapana hankkia lapsia jos omia ei omilla soluilla saada. Ensimmäistä kertaa aloin myös pohtia sisaruksia. Pitäisikö sisarusten olla biologisesti sisaruksia eli pitäisikö onnistuneen hoidon jälkeen varata saman luovuttajan soluja mahdollista sisarusta varten? Periaatteessa aikaisempien ajatusteni kanssa sillä ei pitäisi olla mitään väliä, koska minä ja mieheni ovat vanhempia, vaikka lapsen geenit olisivat mistä. Emme ole varanneet mitään siittiöitä tulevaan hoitoon, vielä. Pitäisi soittaa klinikalle, mutta vihaan soittamista. En edes tiedä onko aikaisemman luovuttajamme spermaa jäljellä tai onko mitään sopivaa jäljellä tai varastossa sillä hetkellä.

En ymmärrä, että on jo huhtikuu ja kohta toukokuu. Ja kohta kesä. Parveketta on voinut sisustaa. Se tuntuu hyvältä ja helpottavalta. Tänään ostamaan uusia vaatteita. Viimeisestä uudesta vaatekappaleesta on aikaa 6 kk. Ja kuitenkin niitä on hajonnut tasaiseen tahtiin. Tänään on hyvä päivä, paitsi jos kp 1 alkaa.