Taukoa takana 21 päivää eli kolme viikkoa. Ajatukset alkavat siirtyä seuraavaan inseminaatioon. Tissit on kipeä ja ovulaation tunsin sunnuntaina. Runsas viikko ja kuukautiset varmasti jo alkavat. Minua on erityisesti 2. ja 3. inseminaation kohdalla häirinyt se, että vuoto alkoi aikaisin. 10 ja 9 päivää inseminaatiosta. Samalla luen netistä, että hyvä luteaalivaiheen kesto on 12-16 päivää. Ensimmäisessä se oli 14 ja se oli ainoa kerta kun Pregnyliä ei käytetty. Voisiko lyhyt luteaali johtua sitten Pregnylistä ja olisinko tarvinut jotain tukilääkitystä. En tiedä, yritin sitä kysyä, mutta lääkärin mukaan keltarauhashormoniarvoni oli hyvä. Niin kai sitten, mutta tuntuu oudolta.

Voi rotta kun tämä lapsettomuus on huisin tylsää joskus. Tuntuu, että kaikki jännitys (sellainen hyvä jännitys) katosi azoospermia-diagnoosiin. Ei voi koskaan tulla luomusti. Ei ikunakikuna...ei mitään ihmettäkään. Se pala puuttuu geeneistä kokonaan, joka tekee siittiöitä. Eli ei koskaan. Siitäkin on jo aikaa. Yritystä on tullut vuosi täyteen, kyllä se sitten yllättävän äkkiä meni se vuosikin. Jotkut odottaa vuoden ennen kuin saavat mitään diagnoosiakaan. Siinä mielessä ehkä olemme onnekkaita. Vuoden jälkeen on jo kolme hoitoa tehty ja kaikki tutkimukset. Sitten jaksaa ärsyttää kun julkinen ei meitä tässä tilanteessa hoida, varsinkin kun IVF-mahdollisuus alkaa olemaan lähempänä kuin koskaan, olisi aika kiva jos julkisella meitä hoidettaisiin. Kun siittiöt on suurin menoerä inseminaatiossa niin ei se sitten niin kalliiksi tule yksityisellä puolella niitä hoidella. Mutta IVF:n hinnat on kauheita...en uskalla edes ajatella mistä siihen rahat revitään (jos tarvitsee).

Muuten tämä on perustorstai. Töitä on kamalasti ja melkein liikaakiin. Ei hyvä yhdistelmä yleiselle väsymykselle. Mies on viikonlopun poissa. Olen yksin siis, saan sisustaa rauhassa parveketta ja siivota. Tai vaihtoehtoisesti istua yöpuvussa telkkaria katsomassa pitkälle aamuun. Huomenna tekisi mieli pitää kotipäivä, mutta työt...voi miten tylsää. Olen väsynyt töihin ja iloinen siitä, että pian on tiedossa kolme peräkkäistä neljäpäiväistä työviikkoa. Samalla hedelmöityshoidoissa käyvän silmissä se on painajainen. Jos ovulaatio sattuukin väärään päivään, todennäköisyys sille on isompi kun on näitä pyhäpäiviä. Katsotaan miten meidänkin käy. Nyt näyttää hyvältä, koska ovulaation perusteella olen laskenut, että folliultra olisi sitten 22.4 eli heti 2. pääsiäispäivän jälkeen. Jos vuoto alkaa aikaisemmin niin sitten peli on mahdollisesti menetetty tältäkin kuukaudelta.