Olin alavireinen heti aamusta. Usko viimeisen inssin onnistumiseen oli matalalla ja alentui entisestään klinikalla inseminaatiossa. Siittiöitä oli vain 4 miljoonaa, tosin liikkuvia 75 %, mikä oli tärkeämpää. Mutta sehän on 50 miljoonaa vähemmän kuin viime kerralla. Sama luovuttaja nyt kuin aiemminkin. Huooh, eikö pitäisi saada edes hinnasta alennusta jos siittiöitä on vähemmän? No toisaalta se tarvitsee vain sen yhden siittiön ja kuitenkin 2 miljoonaa on periaatteessa se alaraja. Lääkäri vakuutteli, että kyllä näillä pärjätään. Toivottavasti. Rakkula ei ollut vielä puhjennut, 22 mm oli koko ja limakalvo noin 11 mm. Hyvältä näyttää kaikki. Puhuin lyhyestä luteaalivaiheesta ja lääkäri oli sitä mieltä, että kokeillaan vielä tukihoitona Lugesteronia tähän kiertoon (Vaikka progesteroni arvo kierronpäivänä 21 oli 39 mikä on normaali). Tuli mieleen, että ihan sama, ei se kuitenkaan onnistu. Ei saisi olla näin pessimistinen, mutta tuntuu kuitenkin kovasti paljon siltä. Vappukin on jo ovella ja samoin toukokuu. Mitä tapahtui koko huhtikuulle, juurihan se vasta alkoi. 

Lääkäri oli nyt kuitenkin sitä mieltä, että kannattaisiko meidän kokeilla IVF-hoitoa jo seuraavaan kiertoon. Asiat etenisivät ja jotenkin, itsekin aloin lämmetä epätoivoissani siihen. Sanoin lääkärille, että raha on ainoa ongelma ja hän pyysi kyselemään tiskiltä maksuvaihtoehtoja. Kulutusluotto lapsettomuushoitoja varten tuntuu niin....en tiedä miltä. Toisaalta mietin, että säästäisimme kuitenkin samaa summaa kuukausittain ja olisimme yhtä isossa suossa kaikkien maksujen kanssa. Mutta sitten jos ei onnistu? Mitä sitten tehdään? Itkettää ja mietityttää kaikki. Ihan kaikki. Matkalla kotiin lottosin viimeisellä taskussa löytyvällä eurollani. Kaikista epätoivoisin teko. Lääkäri sai maksuvaihtoehdot kuulostamaan helpolta ja sanoi lauseen "Ei se ole vielä koskaan rahasta jäänyt kiinni".....eikö?? EIKÖ? Varmasti on!! On koteja, joissa jätetään menemättä hoitoon ja johonkin hoitoon, koska se on kallis. Tai lykätään sitä, koska rahaa ei ole. Meillä on nyt pari viikkoa aikaa miettiä haluammeko tämän ensimmäisen IVF-rumban toukokuulle vai emme.

Pitäisi olla ihan rennosti, antaa kehon ymmärtää, että nyt on hyvä aika raskaudelle. Vappuna aion ottaa niin rennosti kuin voin ja tehdä ainoastaan itselle mukavia asioita. Viikonloppuna on pitkään odotettu mökkireissu ystävien kanssa. Lautapelejä, hyvää ruokaa, elokuva, kävelyjä, onkimista ja kaikkea kivaa. Se jos joku on varmasti rentouttavaa. 

Hyvää vappua lukijoille.