Kaksi munarakkulaa vain :) Kooltaan ovat 17-18 mm. Maanantaina inseminaatio. JIPII! Huomenna pistän ilalla Pregnylin ja rakkuloiden olisi pitänyt siihen mennessä kasvaa runsaaseen 20 mm kokoon. AIkaisemmin kirjoitin ja kyselin Ovitrellesta. Ovitrelle on helpompi pistää, se on esitäytetty kynä ja sen takia kalliimpi. Sain Pregnyliin reseptin, kaksi kertaa 5000IU. Kaksi sen takia, että kun hinta on vain 5,75 e ja pistos pitää antaa klo 22.30 niin jos hajotan ampullin tai jotain muuta tunaroin niin on toinen sitten varuilta valmiina. Ovat jotkut kuulemma onnistuneet ne kaksikin rikkomaan. Nyt Pregnyl pistettään 36 h ennen inseminaatiota. 2.inseminaatiossa se pistettiin varmuuden vuoksi 27 h ennen inssiä, mutta nyt rakkuloita on kasvatettu Puregonilla (FSH:ta) niin pistäminen tulee suorittaa aikaisemmin. Tänään vielä viimeinen Puregon-pistos (75iu). Ampulliin jää laskujeni mukaan sitten Purgeonia vielä 150iu+ylimääräiset. Siitä riittäisi siis vielä seuraavaankin hoitoon jonkin verran. Niin, että selviäisi mahdollisesti yhdelle uudella ampullilla. No ihan turha näitä miettiä etukäteen (mutta mietin kuitenkin).

Olo on huojentunut. Hoitoa ei tarvinut keskeyttää tältä kierrolta. Rakkuloita tuli lopulta kaksi, vaikka aluksi näytti ettei tule yhtäkään ja sitten vahvasti siltä, että niitä tulisi kolme. Oli vähän epätoivoisia fiiliksiäkin ja kovasti mietitytti miksi Femarin vaste oli mikä oli tässä kierrossa. Jouduttiin lähtemään niihin FSH-lääkkeisiin, vaikka kovasti toivoin ettei niihin tarvitsisi siirtyä. Olisi elimistöllekin vähemmän hämmentävää. Negatiivisen palautevaikutuksen kautta toimivat lääkkeet kun ovat hieman luonnollisempia elimistölle. Vaikka tietysti luonnottomia nekin. Eilen olimme kylässä juuri niihin aikoihin kun minun piti pistää Puregonia. Menin eteiseen nopeasti käymään laukulla ja pistelin siellä jo kuin vanha tekijä. Niin äkkiä siihen tottuikin.

Klinikalla oli tänään jotenkin leppoisaakin leppoisampi tunnelma. Lääkäri oli hyvällä tuulella ja hoitaja tuntui olevan vielä paremmalla tuulella. Sain kysyttyä parikin kysymystä mahdollisista mokailuistani Puregonin pistämisessä. En sitten kuitenkaan ollut mokaillut.  On kuulemma lähes mahdotonta joskus välttää sitä, että nestettä tulee hieman pistoreiästä vatsalla ja useimmiten se on ns. ylimääräistä ja tulee neulasta. Todennäköisesti olen saanut lääkettä ihan hyvin ja tarpeeksi. Kiva kun inseminaatio on vihdoin maanantaina, mutta niitä piinapäiviä en ole kyllä yhtään kaivannut. SE odottaminen on niin raskasta. Mutta jos tämä olisi THE kierto :)