Munasarjojen aukiolotutkimus on nyt ohi. Ensin pääasia ja ne hyvät uutiset. Auki ovat eikä sen puolesta mitään estettä inseminaatiolle.

Hermoilin huomattavan paljon vuotoani ennen sinne menoa ja päädyin vielä paniikissa soittamaan hoitajalle, että vaikuttaako pieni rusehtava vuoto joka näkyy vain paperiin pyyhittäessä, tutkimusta. Ei haittaa, joten hyvillä mielellä kohti tutkimusta. Tärisin odotushuoneessa ja olin ottanut 800 mg buranaa tuntia ennen. Edellinen potilaskin kävi ilmeisesti aukiolotutkimuksessa. Lääkäri tuli hakemaan minut ja tarkisti, että rakkoni on varmasti tyhjä. Riisuin housuni ja asetuin pedille. Jalkani tärisivät kun jännitin niin paljon. Ensin ultrattiin normaalisti ja katsottiin munarakkuloiden tilanne. Oikealla puolella oli yksi 9 mm ja vasemmalla puolella 12 mm. Kiertopäivä oli siis 8. Hyvältä näytti. Kun oli ensin ultrattu, tuli hoitajakin mukaan.  Katetrin paikalleen laittaminen ei sattunut, tunsin sen kyllä, mutta se oli vain pienen piston kaltainen. Seuraavaksi täytettiin se, jonka tarkoitus oli stopata nesteen ulos valuminen. Aiheutti lievää kipua, mutta ei mitään kestämätöntä. Sitten kun nestettä laitettiin kohtuun niin kipu on hetkittäin jopa sietämätön (ehkä minulla sitten on se alhainen kipukynnys). Toisaalta se oli hyvin pian ohi. Sain siteen ja puin housut. Kipitin lääkärin toimistoon. Siellä hän kertoi, että inseminaatio saattaisi onnistua ENSI VIIKOLLA. Sunnuntaina, kiertopäivänä 10, katsotaan uudestaa mitlä munasarjoissa näyttää. Jos hyvältä niin sitten tehdään jatkosuunnitelmia.

Hormonikokeeni olivat olleet normaalit, paitsi AMH-hormonin arvo ei ollut vielä tullut. Mutta muuten näytti hyvältä. Follikkeleita näkyi molemmilla puolilla yksi, toinen 9 mm ja toinen 12 mm. Limakalvon paksuus oli 4 mm. Sunnuntaina (eli jo huomenna) katsotaan uudestaan miltä tilanne näyttää. Jännittävää ja toivo on noussut kovin korkealle, vaikka koko inseminaation onnistuminen ei ole edes mahdollista. Inseminaatio tehtäisiin siis Itsenäisyyspäivän vuoksi sitten torstaina 4.12. jos tilanne näyttää hyvältä. Silloin olisi siis kiertopäivä 14 mikä lienee ihan hyvä inseminaatiota varten. Mutta huomenna katsotaan uudestaan, millään en malttaisi odottaa, että jotain saadaan aikaiseksi. 

Nyt sitten ollaankin edetty viimeisen kahden ja puolen viikon aikana ripeästi ja se sopii meille.