Soitin tänään lapsettomuusklinikalle, jonka valitsimme. Klinikan valitsimme sen perusteella, että mainoksessa oli vauvan kuva. Hinnoiltaan ja palveluiltaan yksityiset klinikatkin eivät käsitykseni mukaan eroa dramaattisesti. Päädyimme yksityiseen klinikkaan, koska julkisen puolen jonotukset ja odotukset tuntuvat nyt liian pitkiltä. Olemme keskituloisia (tai oikeastaan sen alapuolella) eikä meillä ole merkittäviä säästöjä. Olen kuitenkin varma, että voimme kiristää vyötä rahan suhteen. Kuitenkin olemme molemmat töissä. En tiedä kuinka paljon lapsettomuushoidot tulevat kaikenkaikkiaan maksamaan, mutta laskimme mieheni kanssa, että 5000 euroa on kipuraja (vai voiko lapselleen asettaa kipurajaa?). Ensikäynnin saimme 17.9.2013. Minua jännittää, aikaisemminkin ajan olisi saanut, mutta mieheni työ rajoittaa sen verran, että ainoa yhteinen aika jolloin molemmat pääsemme on tiistai aamupäivät.  Tällä hetkellä tietämykseni lapsettomuushoidoista on aika rajallinen.

Mieheni keskusteli lääkärin kanssa kun siemennesteanalyysin tulos tuli. Labrakokeiden perusteella voidaan arvioida olisiko kiveskudoksessa mahdollisesti jotain siittiöitä. Kuitenkin, todennäköisyys on melko pieni ja olemme jo nyt luovutettujen sukusolujen kannalla. Kuitenkin käytännössä tiedämme hyvin vähän siitä miten homma toimii ja miten siittiöitä on saatavilla. Koska minulla PCO emme tiedä yritetäänkö inseminaatiota vai mennäänkö suoraan rankempiin hoitoihin. Olen käsittänyt kuitenkin, että inseminaatiolla aloitetaan aina kun se on mahdollista ja olisi tietysti hienoa jos niinkun vähän invasiivisella hoidolla meille voisi tulla lapsi.

Ensikäynti jännittää hirveän paljon. Olen lukenut netistä lääkäristämme pelkkää hyvää. Kysymyksiä on paljon. Päälimmäisenä tietysti miten minun PCO yhdistetään miehen azoospermiaan niin, että meille saataisiin lapsi. Aikataulu? Mitä kokeita tarvitaan ja mitkä ovat tarpeettomia? Onko toivoa? Mitä voin itse tehdä asian eteen? Miten maksupolitiikka käytännössä hoituu (tätä olisi tietysti voinut kysyä jo soittaessa). Ehkä kun aika kuluu ja käynti lähenee, kysymyksiä tulee lisää mieleen.